Szerver üzemeltetés

Saját szerverre van szüksége egyedi igényekhez? Esetleg weboldala már kinőtte az osztott hosting környezetet? Kiszolgálók terén az adott VPS vagy dedikált szerver beszerzésétől és beállításától kezdve az adatközponti elhelyezésig és üzemeltetésig mindenben tudunk Önnek segíteni. Önnek csak egy dolga van: elmondani az igényt, és választani azokból a megoldásokból, amelyeket szakértő kollégáink ajánlanak.

 

Hatékony IT infrastruktúra

Minden esetben célunk a hatékonyság elérése és az üzletmenet folytonosság biztosítása. Első lépésként felmérjük az igényeket, egyeztetés után beszerezzük a szükséges eszközöket, vagy átvizsgáljuk a meglévő infrastruktúrát/eszközöket és javaslatokat teszünk a hiányosságok pótlására, amennyiben azok szükségesek. Üzemeltetési szolgáltatás esetén csak az általunk tervezett és beállított VPS vagy dedikált szerver számítógépek üzemeltetését vállaljuk a legjobb rendelkezésre állás elérése érdekében.

 

Állapot és igényfelmérés

Felmérjük az igényeket, megvizsgáljuk a meglévő eszközöket és infrastruktúrát, javaslatokat teszünk a célok hatékony eléréséhez, ha kell beszerezzük a szükséges eszközöket is.

Megvalósítjuk az elképzeléseket

Miután a fizikai rész tervezése rendben van, megvalósítjuk az Ön számára fontos igényeket, elvégezzük a szükséges beállításokat.

Biztonság és adatmentés

Egyeztetés után kialakítjuk a vállalkozása számára fontos adatok védelmét, hozzáférési szinteket definiálunk, biztonsági mentést állítunk be.

A rendszer üzemeltetése

A folyamat végén megkötjük az üzemeltetési szerződést egy átgondolt és letisztult rendszer üzemeltetésére, a munkavégzést és az üzemeltetési feladatokat pedig folyamatosan dokumentáljuk.

 

Áraink

Szerverek és a hozzájuk tartozó fizikai infrastruktúra tervezése, beállítása és üzemeltetése minden esetben egyedi megállapodás alapján történik az ismert igények alapján. Kollégáink a megfelelő egyeztetések és felmérések után megközelítőleg pontos árajánlatot tudnak adni az Ön igényére. Az igényfelmérés és árajánlat adása sok esetben díjmentes, de amennyiben az adott projekt komplexitása miatt díjat számítunk fel, akkor a díj a megrendelt szolgáltatás díjából levonásra kerül.

 

Mit tartalmaz az üzemeltetési szolgáltatás?

A szolgáltatási díj a szolgáltatásban résztvevő kiszolgáló számítógépek üzemeltetésére vonatkozik. Ezalatt értjük a fizikai és szoftveres karbantartást, a kiszolgálók működéséhez szükséges szoftverek beállítását, hibaelhárítását, a fizikai hibák diagnosztizálását és javítását. Igény esetén a szervereket kiszolgáló infrastruktúra (hálózat, hálózati eszközök stb) üzemeltetését is vállaljuk. A szolgáltatás nem tartalmazza szoftverek kezelésének oktatását, vagy más oktatási tevékenységet és az esetlegesen felmerülő anyagköltséget.

Az üzemeltetési szerződésben meghatározott időszakon kívüli munkavégzés a mindenkori mérnök informatikus díjazásunknak megfelelően kerül felszámításara és +50% felárral számítódik munkanapokon, valamint 100% felárral hévégén és ünnepnapokon és bármely nap este 20:00 és reggel 07:00 közötti időszakban. Listaár szerint kiszolgáló számítógépek esetén mérnök informatikusunk díja 7 500 Ft + ÁFA / negyed óra. Helyszíni kiszállás esetén egy óradíj mindenképpen fizetendő. Kiszállás esetén a munkaidő számítását a telephelyünktől való indulástól számítjuk és a telephelyünkre való visszaérkezéskor állítjuk le. Szolgáltatási területünk Budapest és vonzáskörzetére terjed ki.